Ενημερωτική συνάντηση για τον Μοχό και την Σταλίδα

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Μοχού, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, σε επίπεδο έργων, σχεδιασμού και δράσεων, ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση. 

«Με αφετηρία τη σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μοχού και της Σταλίδας αλλά και με όραμα για παρεμβάσεις που σηματοδοτούν μία νέα εποχή για αυτές τις περιοχές, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την κοινωνία για να αξιοποιήσουμε πλήρως και να ενισχύσουμε περαιτέρω την αναπτυξιακή τους δυναμική», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε : «Βήμα – βήμα, με ακόμη περισσότερη δουλειά, με την ενεργό συμμετοχή φορέων, συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας μεταμορφώνουμε τον τόπο μας αφήνοντας οριστικά πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος. Η ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και της ενδοχώρας δεν αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός αλλά ρεαλιστικό στόχο που υλοποιείται ως αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού». 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη, των Αντιδημάρχων Μανόλη Ανυφαντάκη, Κώστα Αναστασάκη και Μανόλη Καλαϊτζάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Καρακατσάνη, ενημέρωσε φορείς και κατοίκους για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία τετραετία όπως η λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η ανάπλαση της βόρειας εισόδου του Μοχού, η αποκατάσταση και το αντιπλημμυρικό έργο στην παραλία του Φοίνικα, η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Μοχού, η πλήρης αναβάθμιση της παιδικής χαράς της Σταλίδας και οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται για την αναμόρφωση του αγωνιστικού χώρου και των εγκαταστάσεων του γηπέδου του Μοχού και η νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί στο Μοχό (για 7 συνολικά νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Χερσονήσου αναμένεται άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία).

Παράλληλα ο κ. Σέγκος έκανε ειδική αναφορά στον σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού του Μοχού που σταδιακά απαξιώθηκε με αποτέλεσμα να κλείσει το καλοκαίρι του 2017.

«Είναι προτεραιότητά μας τα κρατήσουμε ζωντανά τα κύτταρα της κοινωνίας στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη, σε συνεργασία με φορείς και τοπική κοινωνία, η επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού του Μοχού. Γνωρίζουμε τις ανάγκες αλλά και τα έργα που απαιτούνται για την πλήρη αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παιδικού σταθμού ώστε να μπορέσει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον να γεμίσει ξανά από παιδικές φωνές και χαμόγελα», επεσήμανε ο κ. Σέγκος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί